Dance

Movement

Body

Developed in conjunction with Joomla extensions.

Προγράμματα

Επαγγελματικές σπουδές με πρωτοποριακά προγράμματα εφάμιλλα των μεγάλων σχολών του εξωτερικού. Δουλεύουμε ανοίγοντας το μυαλό και ξεκλειδώνοντας το σώμα και τη φωνή.

 

 

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Κατής φέρνει μια νέα ματιά στην υποκριτική , με την εμπειρία του στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου μέσα από μια

Το NYAS σας δίνει τη δυνατότητα επαγγελματικών σπουδών, μέσα από προγράμματα πρωτοποριακά και εφάμιλλα με εκείνα σημαντικών και αναγνωρισμένων σχολών του εξωτερικού.

Το NYAS σας δίνει τη δυνατότητα επαγγελματικών σπουδών, μέσα από προγράμματα πρωτοποριακά και εφάμιλλα με εκείνα σημαντικών και αναγνωρισμένων σχολών του εξωτερικού.

Σκηνογραφία & Ενδυματολογία
με τον διεθνούς φήμης Kenny MacLellan

Vocal Studies
με τον Κωνσταντίνο Παγιάτη

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
με το Σπύρο Κουβαρά
Compagnie Synthesis 748, France

Ημέρες και Ώρες:
Βραδινό Τμήμα: Τρίτη 20:00-22:00, Έναρξη: 17 Οκτωβρίου 2017
Πρωινό Τμήμα: Τετάρτη 11:00-13:00, Έναρξη: 18 Οκτωβρίου 2017

Από τη µέθοδο Grotowski στη σύγχρονη performance

DANCE
(JAZZ, ΜΠΑΛΕΤΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ)
με τις Wendy Gibbins, Κορίνα Κοσκινά

MUSICAL JAZZ & CHOREOGRAPHIES (ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ)
με την Wendy Gibbins

Το Musical Theatre Jazz είναι η βάση των χορογραφιών κάθε παράστασης musical στο Broadway και στο West End. Η χορογραφία στο musical αποτελεί βασικό άξονα στην εξέλιξη της πλοκής. Η επιλογή των βημάτων, οι στροφές, τα άλματα, ακόμα και ο ρυθμός και το ύφος της χορογραφίας συνδιαμορφώνουν το μαγικό κόσμο του musical.

Το μάθημα περιλαμβάνει:
-    45 λεπτά ζέσταμα, στις τεχνικές των Luigi, Matt Mattox και  Κatherine Dunham, που περιλαμβάνει isolations, contractions, pull offs, rhythm and dynamic movement.
-    διδασκαλία χορογραφιών από γνωστά musicals

Οι σπουδαστές θα μάθουν να εκτελούν κάθε χορογραφία με την απαιτούμενη ακρίβεια, διατηρώντας την εκφραστικότητά τους.

ΜΠΑΛΕΤΟ
με την Κορίνα Κοσκινά

Ο κλασικός χορός δυναμώνει και συντονίζει σωματικά και ψυχικά. Προσφέρει ισορροπία, ευθυγράμμιση, ευελιξία, αρμονία, ηρεμία και χαλάρωση. Εξελίσσει τη φαντασία, την γρήγορη σκέψη, τον έλεγχο, τη μυϊκή αντοχή.

Στόχος είναι το ταξίδι μέσα από τη κίνηση και η αναζήτηση της ροής και της ελευθερίας μέσα από την φαινομενική αυστηρότητα του κλασσικού χορού.

Η μέθοδος Vaganova ορίζεται ως τεχνική μπαλέτου καθώς και ως μέθοδος διδασκαλίας. Αναμιγνύει στοιχεία παραδοσιακού γαλλικού στιλ της ρομαντικής περιόδου με τον δυναμισμό και την δεξιοτεχνία της Ιταλικής τεχνικής. Η μέθοδος διδασκαλίας είναι σχεδιασμένη να εμπλέκει όλο το σώμα σε κάθε κίνηση, δίνοντας την ίδια προσοχή στο πάνω μέρος του σώματος όσο και στα πόδια.

ΣΥΓΧΡΟΝΟ
με την Κορίνα Κοσκινά

Μέσω της κινησιολογικής ερευνητικής διαδικασίας αλλά και των ελεύθερων αυτοσχεδιασμών, θα έχουμε τη δυνατότητα να αφυπνίσουμε το σώμα μας, να διευρύνουμε την κινητική μας αντίληψη και να αντιληφθούμε την έννοια του χορευτή - δημιουργού.

Στο μάθημα θα μας απασχολήσει η προσέγγιση των ορίων μας και των σωματικών και εκφραστικών δυνατοτήτων μας, δοκιμάζοντας βιωματικά τις διαφορετικές τους ποιότητες.

Στο πρώτο μέρος, το μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις σε επαφή με τη γη, καθοδηγούμενες χορογραφίες σε όλα τα επίπεδα, ασκήσεις ενδυνάμωσης, ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς, δημιουργία χορογραφίας, τεχνικών που δουλέψαμε σε όλο το μάθημα, αντλώντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε από αυτό, χτίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια τελική χορογραφία που θα προκύπτει μέσω της συνολικής μας έρευνας.

WENDY GIBBINS
Χορογράφος, Καθηγήτρια χορού

Κατάγεται από την Αγγλία, όπου παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή «The Thompson School of Dancing». Σπούδασε κλασικό μπαλέτο, κλακέτες, σύγχρονο (τεχνική της Martha Graham), με εξειδίκευση στο musical theatre και τζαζ (τεχνική του Matt Mattox/Luigi).

Εργάστηκε ως χορεύτρια στο θέατρο, την τηλεόραση και τη μουσική βιομηχανία, σε Αγγλία, Ιταλία και Ελλάδα, δίπλα σε παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, όπως οι : Ντέμης Ρούσσος, Michael Bolton, Edwin Collins κ.ά.

Στην Ελλάδα έχει χορογραφήσει για τηλεοπτικά προγράμματα, όπως: «So You Think You Can Dance» (2008), MAD VMW (2004 – 2005), Μουσικά Βραβεία Κύπρου (2006-2007), Greek Idol (2010) κ.α.

Χορογράφος κορυφαίων καλλιτεχνών, όπως οι: Άννα Βίσση, Έλενα Παπαρίζου, Χρήστος Δάντης, Ευρυδίκη, One, Δημήτρης Κοργιαλάς, σε ζωντανές εμφανίσεις και στα video clips τους.  Στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision δημιούργησε τις χορογραφίες για τη συμμετοχή των One (Gimme) το 2002 και για τη συμμετοχή της Ευριδίκης  και του Δημήτρη Κοργιαλά (Comme Ci, Comme Ca) to 2007.

Υπεύθυνη του New York Acting Studio για τα τμήματα: musical theatre dance performance, jazz, κλακέτες.

ΚΟΡΙΝΑ ΚΟΣΚΙΝΑ
Χορεύτρια, Καθηγήτρια χορού

Η Κορίνα Κοσκινά γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι απόφοιτη  της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών "Theatre School" , του Άμστερνταμ.

Έχει διδαχθεί επίσης από τους: Kalina Bogoeva (κλασσικό), George Elkin (σύγχρονο), Milena Simeonova (κλασσικό),  Ευαγγελία Ράντου (σύγχρονο).

Έχει παρουσιάσει πάνω από 30 dance projects. Δημιούργησε, χορογράφησε και συμμετείχε  στην παράσταση σύγχρονου χορού με τίτλο "Running Out Of Time", η οποία παίζεται μέχρι και σήμερα.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως: Λάκη Λαζόπουλο, Φρόσω Κορρού, Πέτρο Γάλλια, τον ινδό χορογράφο και σκηνοθέτη Ritchard Burton, Wendy Gibbins, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτη Πετράκη,  όπως και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κερκύρας.

Έχει διδάξει μπαλέτο, σύγχρονο χορό, και jazz σε σχολές σε Ελλάδα και Ολλανδία.