Developed in conjunction with Joomla extensions.

ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΠΑΡΟΥ / Καθηγήτρια Φωνητικής και Ορθοφωνίας

 

Η Αργυρώ Καπαρού γεννήθηκε στον Πειραιά. Κατάγεται από την Κρήτη και την Κωνσταντινούπολη. Πτυχιούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, τμήμα σύγχρονου τραγουδιού, με δασκάλα την Άννα Διαμαντοπούλου. Είναι  ερμηνεύτρια και performer με κύρια ενασχόληση το Μουσικό Θέατρο από το 1989. Από το 1991 έως το 1995 παρακολούθησε το τμήμα της χορογράφου - χοροδιδασκάλου Μαίρης  Τσούτη  και  συνεργάστηκε με  την "ομάδα  Ανάλια ". Τα  έτη 1995-1998, ταξίδεψε, σπούδασε αλλά και εργάστηκε ως  ερμηνεύτρια, στο  Παρίσι και τη  Νέα Υόρκη.

Το 1998 δημιουργεί την ομάδα  "ΦΩΝΕΣ", με ηθοποιούς και μουσικούς και περιοδεύει στην Ελλάδα, με όχημα το έργο του ποιητή Νίκου Καββαδία. Έχει  συνεργαστεί με τους: Γιάννη Σπανό, Τάσο Γκρούς, Ηλία Κατσούλη, Θεόδωρο Ποάλα, Δημήτρη Μαραμή, Ελένη Βιτάλη, Χρήστο Νικολόπουλο, Λάκη Χαλκιά, Πέτρο Γαιτάνο, Μάριο Τόκα, Μανώλη Μητσιά, Νένα Βενετσάνου, Άγγελο Παπαδημητρίου, Σταμάτη Κραουνάκη, Λίνα Νικολακοπούλου, Δάφνη  Αλεξανδρή, Παντελή  Θαλασσινό, Γιάννη Νικολάου, Κώστα  Μακεδόνα, Ελένη  Δήμου, Ερωφίλη, Σταύρο Σιόλα, Σταμάτη Χατζηευσταθίου, Θοδωρή Βουτσικάκη, Κάτια Πάσχου, Ειρήνη Καράγιαννη, Σοφία Παπάζογλου, Απόστολο Ρίζο, Γιώργο Περρή. Έχουν εκδοθεί τέσσερα προσωπικά της άλμπουμ στην ελληνική δισκογραφία και ένα στην Γαλλία, όπως επίσης έχει πάνω από 70 τραγούδια δισκογραφικές, συμμετοχές –συνεργασίες.

Από το 2001 έως το 2005 συνεργάστηκε σταθερά με τον ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά. Διετέλεσε επί επτά συνεχή έτη (2005-2011) συνεργάτης, της ομάδας μουσικού θεάτρου Σπείρα – Σπείρα και του συνθέτη Σταμάτη  Κραουνάκη, συμμετέχοντας σε περισσότερες από 12 μουσικές παραστάσεις. Τα τελευταία οκτώ χρόνια συνεργάζεται κυρίως με την Λίνα Νικολακοπούλου και την Δάφνη Αλεξανδρή, στην δισκογραφία και σε μουσικές παραστάσεις και συνεργάζεται από το 2018 έως σήμερα, με τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο έργο του "ΟΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΙ" που έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επίσης από το 2018 έως το 2020 συνεργάστηκε με τον Σκηνοθέτη Βασίλη Αναστασίου στην παράσταση του "ΑΚΡΟΠΟΛ ΠΑΛΛΑΣ 61". Όταν η Κάλλας συνάντησε τη Βέμπο’ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Επίσης διδάσκει σε ηθοποιούς, τραγουδιστές αλλά και θεατρικές ομάδες, ΦΩΝΗΤΙΚΗ και ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ με προϋπηρεσία από το 2008, στο Κέντρο Προφορικών Πολιτισμών Ανατολικής Μεσογείου (CEMOC), την δραματική σχολή ΙΑΣΜΟΣ – Βασίλης Διαμαντόπουλος. Έως και σήμερα εξακολουθεί  να διδάσκει, σε κύκλους σεμιναρίων και το προσωπικό της εργαστήριο.

  

 

TEACHERS' BIOS