Developed in conjunction with Joomla extensions.

M. EUGENIA DEMEGLIO / Χορεύτρια - Χορογράφος

Η Μ. Eugenia Demeglio είναι Ιταλίδα καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός. Σπούδασε χορογραφία στην Ακαδημία χορού του Ρόττερνταμ, και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιμέλεια Έργων Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Falmouth.

Εξερευνώντας τα χωρικά και εννοιολογικά σύνορα των διαφόρων μέσων που χρησιμοποιεί, το έργο της (χορευτικό και μη) βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό για τη δημιουργία χοροθεατρικών παραστάσεων, εγκαταστάσεων, συμμετοχικών δράσεων, βίντεο και community projects, τα οποία συχνά διακρίνονται για την ελαφρότητα και την χιουμοριστική τους διάθεση.

Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και έχουν τιμηθεί με βραβεία σε διεθνής διαγωνισμούς.

Παράλληλα με το δημιουργικό της έργο, η Μ Eugenia Demeglio είναι εκπαιδευτικός με διεθνή σταδιοδρομία. ‘Εχει διατελέσει αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Παραστατικής και Ορχηστικής Τέχνης του Πανεπιστήμιου του Falmouth. Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια Countertechnique® κι έχει διδάξει μεταξύ άλλων στα: The Place (UK), University of Nicosia (CY), Iceland Academy of the Arts (IS), University of Malta (MT),  Dance Italia (US/IT), Fondazione Teatro Nuovo (IT), ProDance Leeds (UK), OpenFLR (IT). Το εκπαιδευτικό της αντικείμενο περιλαμβάνει Countertechnique®, τεχνική κλασικού χορού, αυτοσχεδιασμό και σύνθεση (χορογραφία), κινησιολογικά εργαστήρια για ηθοποιούς, χορευτές καθώς και σεμινάρια αυτοσχεδιασμού για απόλυτα αρχάριους ενήλικες.

 

TEACHERS' BIOS